Szeretné megismerni a magas vérnyomás, koleszterinszint csökkentésének házi praktikáit? Iratkozzon fel, hamarosan küldjük a hírlevelünket.

Vérnyomás problémákra

Regisztráljon, és azonnal hozzáfér a a korábbi hírlevelekhez

Gyógynövények kategorizálva

Gyógynövény, gyógytea keresőHaladó keresés

Bevásárló kosár

Az Ön kosara pillanatnyilag üres.

Belépés


Érvédelemre

Cukorbetegeknek

Termék kategóriák

5 000 Ft feletti rendelésnél ajándék  tölthető papír teafilter

Szakmai háttér

Gyógyfűpatika szakértője: Kókai Ibolya (Füvesibi)

természetgyógyász fitoterapeuta,

reflexológus, gerinc terapeuta,

pránagyógyító,

A Gyógyfűpatika szakmai hátterét én Kókai Lászlóné -a továbbiakban Ibolya- nyújtom. A facebookon Kókai Ibolya néven vagyok megtalálható. Hobbimból adódóan Füvesibiként is ismernek.

Részt vettem Szabó Gyuri bácsi gyógynövény gyűjtő táborában, ami nagyon nagy hatással volt rám. Ekkor határoztam el, hogy beiratkozok az Egészségügyi Továbbképző Intézetbe (ETI, jelenleg GYEMSZI), hogy minél többet megtudjak a gyógyfüvek, gyógynövények csodás világáról. 2012-ben sikeres fitoterapeuta szakvizsgát tettem, így most már hivatalosan is gyógynövényes terápiás tanácsadást végezhetek.

Főállásban informatikus mérnökként dolgozom egy nagyvállalatnál (Részletek itt). Szervezőmérnöki, informatikus menedzser szakmérnöki és MBA diplomákkal rendelkezem.

Egy átlagos, egyszerű  felhasználó szempontjából  kezdtem használni a gyógynövények felhasználásának tudományát. Többször zavarba ejtett, ha két könyvben ellentmondást véltem felfedezni. Ha ilyet találtam, akkor azt a tanácsot figyelmen kívül hagytam. További problémát jelentett, hogy olykor nem voltak egyértelműek a tea/főzet készítési szabályok, vagy ajánlott mennyiségek.  Tudni akartam, hogy mi az, ami veszélyes lehet, mi az, amit korlátlanul lehet fogyasztani.  Láttam, hogy a drogériákban ugyanarra a bajra nagyon sokféle összetevőjű teákat árulnak, és én azon fogyasztók közé tartozom, akik szeretik tudni, hogy melyik összetevő mire hat, miért van a teában (mérnöki világ hatása:). Tudni akartam azokat a  „nüanszokat”, amiktől működni kezd a dolog. Úgy próbálom leírni a füvek használat, hogy azt az egyszerű gyógynövény fogyasztó is megértse.

Saját magamnak, családomnak, barátaimnak, kollégáimnak már sokat segítettem. Most igyekszem tágítani e kört, és másokat is támogatok az öngyógyítás rögös útján. Nem egyszerű. Én 41 évesen vágtam bele. Ekkor már vérnyomás csökkentőket és szívgyógyszert is szedtem évek óta (pl. 210-es vérnyomásaim is voltak orvos által regisztrálva). Gyakori arczsibbadással, rosszullétekkel küszködtem. Nagyvállalati vezetőként állandó stressz alatt élek, mégis, már nem szedek gyógyszert a kardiológus engedélyével. Nincsenek rosszulléteim, nem zsibbad az arcom. Teázom, és az étkezésemre, a vízfogyasztásra sokkal jobban odafigyelek.

Tanulmányaim eredményeit,és eddigi tapasztalataimat megosztom látogatóimmal.

Nem titkolom el azt sem, ha pl. a gyógyszerészeti tudomány képviselői kételkednek valamilyen hatásban. Véleményem szerint mindenki mérlegelje , hogy érdemes-e számára próbálkoznia a gyógynövénnyel. Én óvatos fogyasztó vagyok, ezért a gyógynövények termékleírásaikban összegyűjtöttem a fellelt kockázatokat, amelyeket a figyelmeztetések rovatban találhatók meg. Kifejezetten a biztonságos teázást preferálom.

Tapasztalatom szerint egy-egy gyógynövény nem mindenkire hat egyformán. Van akinek az egyik gyógynövény teljesen beválik, van akinek egy másik jön be ugyanarra a bajra. A kolléganőmnek pl. aranyvesszőfüvet javasoltam az epéjére. Itta is a teát, és az epeproblémáját ugyan nem oldotta meg, de az ízületeire kiválóan hatott, az évek óta tartó vállfájdalmát elmulasztotta.

Kis adagokkal nyugodtan lehet kísérletezni.  A gyógytea keverékek jellegzetessége, hogy a hasonló hatású növények erősítik egymást, így jobb hatást lehet elérni.  Én szeretem kipróbálni a teakeverékek alkotórészeit magában is. Így győződöm meg arról, hogy egyes gyógyteának milyen az íze, milyen a hatása. Ha úgy érzem, hogy ez nem az én teám, akkor azt nem is erőltetem.

Fontos, hogy tudjuk: a gyógytea nem csodaszer, és nem is Sharidon. Legalább néhány nap kitartásra van szükség az eredményekhez. Ha az eredmény jelentkezik, akkor azonban tartós hatást remélhetünk.

Igyekszem mindent elkövetni, hogy a Gyógyfűpatikában szakszerű és teljeskörű legyen mindenhol a gyógynövények termékleírása. Ha valakinek vannak azonban jobbító szándékú megjegyzései, azt kérem tegye meg.  A tapasztalatokat is kérem, hogy osszuk meg egymással.  Segítsük egymást a hosszú, egészséges élet elérésében!

Váljék egészségünkre. Mosolygós szép napokat,

Ibolya

Webáruház üzemeltető cég adatai: NATURSZER-TÁR Kft,

Székhely : 2400 Dunaújváros Esze T. u. 12. Tel:30-865-1544

Kérdését felteheti a következő e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A gyógynövényes szakértők, mesterek, akiktől nagyon sokat tanultam:

Szabó György

Szabó György a bükki füvesemberként ismert. Én hívom még a leírásokban Gyuri bácsinak is. 2010-ben részt vettem egy 3 napos gyógynövény gyűjtő túrán nála. Nagyon nagy élmény volt, mindenkinek tiszta szívvel ajánlom. A gyógyteák leírásánál felhasználom, amit ott tanultam, illetve megvettem Gyuri bácsi mindkét könyvét, és arra is támaszkodtam munkám során. A túráról részletek ezen a címen:http://szerviziroda.hu/gyogynovenygyujto-tura/.

Gillich István

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (röviden GYEMSZI:http://www.gyemszi.hu/ )-ben ismerkedtem meg vele. A GYEMSZI régebben  ETI -ként ( Egészségügyi Továbbképző Intézet ) volt ismert. Itt végeztem el a Fitotrepauta tanfolyamot. Még csak a "házi vizsgát" tettem le. A központira még várnom kell. Visszatérve Gillich Istvánhoz, ő is egy fantasztikus ember. Sajnos könyvet nem adott, de szóban rengeteg tudást nyújtott át. Hihetetlenül energikus ember. Aki tőle tanul, az nem csak a gyógynövényekről kap tudást, hanem hitet és lelkesedést is. Korábban méhész volt, de mára már nem foglalkozik méhcsaládokkal. 2002-es önéletrjazát itt találtam meg:http://eletmod.hu/tart/rcikk/j/0/3168/1

Krasznai V. Magdolna

Természetgyógyász kineziológus, bioenergetikus, reiki mester. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (röviden GYEMSZI:http://www.gyemszi.hu/ ) által ismertem meg. Az általános természetgyógyász modult oktatta nekem. Aki elfogadja az ezoterikát, és hisz a lélek hatalmában, az keresse meg Magdit. Az unokahúgomat vittem el hozzá, mert nem jött össze a baba IV. stádiumú endometrióza miatt. 7 beültetése volt már. Most terhes:). Akinek nem jön össze a baba, annak feltétlenül érdemes megkeresnie.

Kökény Mária

Szintén A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (röviden GYEMSZI:http://www.gyemszi.hu/ )-ben ismerkedtem meg vele. Fitoterapeuta tanár. A gyógynövények, gyógyteák szakértője. Van egy jegyzete (Juglandis Füzetek 1), ami jól használható. Ebben a füzetben megtalálható, hogy mely gyógyteákat ihatják a várandósok és szoptatósok. Mária nagyon nagy tudású hölgy. http://www.juglandis.hu/index.php?mit=eler

Mester Ildikó

Szintén A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet (röviden GYEMSZI:http://www.gyemszi.hu/ )-ben ismerkedtem meg vele.Fitoterapeuta tanár. Szintén a gyógynövények, gyógyteák szakértője (is). Nagyon sok használható dokumentumot kaptunk tőle a tanfolyam alatt. Van egy jegyzete is, ami nagyon jól használható. Tőle szintén nem csak egyszerűen tudást  kap az ember. Szeretet, hitet és egy újfajta szemléletet is hazavihet, aki részt vesz kurzusain. http://www.eti.hu/eti/kepzes_es_vizsga/3663 és  http://www.edenkozpont.hu/index.php?option=content&task=view&id=262

Dr. Csikai Erzsébet

Orvos - Természetgyógyász,
Reflexológus,
Életmód tanácsadó és terapeuta
az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) vizsgabizottsági tagja

Az ETI-ben ismerkedtem meg vele. Reflexológiát tanított. A gyakorlatot is nála töltöttem a debreceni rendelőjében.

Nagyné Halász Anna.

Reflexológus, életmód –  tanácsadó terapeuta, szemtréner. Ezeken a szakterületeken vizsgára készíti fel a szakma új generációit. Köztük engem is. Mestereinek tekinti dr. Oláh Andort, dr. Tamasi Józsefet és Bigerbauer Pált. Elérhetősége: http://nagynehalaszanna.hu/

 

Akciók

Ekcéma, sömör elleni tea (Szabó György receptje)

2 420 Ft
2 320 Ft
Kedvezmény: 100 Ft

Ízületi tea recept (Szabó György)

2 990 Ft
2 890 Ft
Kedvezmény: 100 Ft
Gyogyfupatika.hu © 2019 Minden jog fenntartva. | A webáruházat készítette: Interkreativ.hu